Bisons amb el Grand Teton Range al fons
Elk (Cervus canadensis)
Elks
Famella d'Ant allunyant mascle jove del seu fill
Primeres llums sobre el riu Snake al fons la serrelada del Grand Teton
Mt. Moran  (3.842 mtrs)
Cèrvol Mula (Odocoileus hemionus)
primer pla de Moose (Alces alces)
Coiot (Canis latrans)
Alpengrow sobre el Grand Teton, 4.199 mtrs.
Coiot amb rosegador a la boca
Plana al.luvial del Snake river amb bosc mixte, al fons el Grand Teton
    Elks al National Elk Refuse, entre les branques de l'arbre águila calva americana
Mt. Moran
Coiot per devant d'una font termal prop de Gros Ventre road
Ant (Moose) menjant a les prades d'artemisa

Grand Teton, NP.

 

El Parc Nacional, situat al Nord-Oest de Wyoming amb 130.000 Ha., està vertebrat per la Serrelada dels Teton de 64 km de llargada amb pics de fins a  4.199 mtrs d'alçada.  Limita al nord amb Yellowstone NP. i amb diversos Boscos Nacionals crean el Gran Ecosistema de Yellowstone, un dels majors ecosistemes temperats de latitud mitjana del món de prop de 7 milions de Ha.

Geológicament el parc està recorregut de nord a sud per la falla "Grand Teton", que desprès de més de dos milions d'anys de desplaçaments amb tota una sèrie de terratrèmols ha provocat l'enlairament de la serrelada.

El parc compta amb una sèrie de diferents zones ecològiques incloent la tundra alpina , la zona subalpina on els boscos d'avets són dominants, i el fons de la vall, on un mixt de coníferes i arbres de fulla caduca ocupa la plana de dipòsits al · luvials amb els millors sòls barrejats amb artemisa. A més d'aiguamolls prop d'alguns llacs, rius i rierols que cobreixen grans extensions, sobretot al llarg del riu Snake prop de Oxbow Bend  o prop de Moran i Willow Flats.

Aquest parc en ple hivern, ens dona la possibilitat de fotografiar paisatges amb el "Snake river" de protagonista i espectaculars "backgrounds"  de planures absolutament blanques o de les parets verticals de més de 4 mil metres dels Grands Tetons, a l'hora de l'abundant fauna especialment herbívors, com el Bisó, els Elks al mateix National Elk Refuse on es refugien per centenars a l'hivern, el Mufló de les Rocalloses o Bighorns Sheeps (Ovis canadensis) al l'est del mateix National Refuse i especialment els Ants o Moose (no resident a Yellowstone), que practicament el vam poder veure cada dia a la plana del Gros Ventre prop del poble de Kelly.  Aquí també vam tenir l'oprtunitat de fotografiar el coiot en escenes de caça. Altres animals son més difícils de observar com el Llop gris nou vingut després de la seva reintroducció als anys 90 a Yellowstone, el Lynx o el Puma realment rar.

La majoria dels camins i bona part de les carreteres romanen tallades a la circulació desde principis de novembre fins a finals d'abril, ara bé la carretera principal 191 (US-Hwys 26 i 89) està oberta tot l'any amb la que podreu circular de sud a nord de tot el parc.

Pot ser estrany però ha estat en les zones més properes a poblacions urbanes on vam poder gaudir de major diversitat zoológica, especialment prop de Jackson Hole i Kelly; la part mitjana del parc ens va donar més opcions paisatjistiques, recordo Moran Junction i Oxbow Bend;  mentres que la part alta del Jackson Lake fins Yellowstone NP. son boscos d'abets força atapeïts on es redueixen les possibilitats fotogràfiques al no poder entar al bosc per la gran quantitat de neu acumulada al borals de la carretera i naturalment al mateix bosc.

 


 

contenidos © Pere Vilacreado en Bluekea